dijous, 5 de maig del 2016

Dormitoris compartits

Bon dia!
Avui us volem parlar del tema: dormitoris compartits. Molt sovint per comoditat, perquè és la nostra manera d'educar o bé per falta d'espai, els nens han de compartir dormitori.



Però que hagin de compartir no és cap problema! Avui dia hi ha mobles molt funcionals que ens facilitaran la decoració i ens faran la vida més còmode.
Compartir habitació crea un vincle afectiu molt especial entre germans. Només cal organització per a que tot flueixi amb facilitat i normalitat.




Hi ha famílies que tot i disposar de dues habitacions, prefereixen una compartida i destinen l'altre a zona de jocs, despatx o traster. D'altres no teniu més remei que compartir perquè no disposeu de més dormitoris.

Quan l'espai ho permet, és bo que distribuïm l'habitació en diferents zones.

Per una banda la zona de descans, on posarem els llits. Convé que cada nen tingui una certa intimitat. El seu espai. Això ho podrem aconseguir si posem lliteres o llit tren, o bé separant els llits amb un moble auxiliar (tauleta de nit, estanteria...). Podem personalitzar la decoració de la zona de descans de cada nen amb allò que més li agradi. D'aquesta manera aconseguirem que senti que aquell espai és seu.


La zona d'emmagatzematge. Es tracta d'una zona que haurem de pensar molt. Els nens tenen moltes joguines, llibres... Una bona opció és aprofitar els baixos del llit amb calaixos. I afegir mobles auxiliars o estanteries. També haurem de planificar bé l'armari. Penseu que els nens es fan grans.
Si l'espai no ho permet, podem muntar l'armari amb la llitera o pensar en llits abatibles.



Si els nens són petits i no disposem d'una altra zona a casa per jugar, haurem de pensar a deixar una zona de jocs en l'habitació. Si més no, que quedi una mica d'espai on puguin jugar. Una catifa ens pot ajudar a delimitar la zona, pot servir per jugar i per estar calentons a l'hivern.




Ben aviat, els nens es faran grans i hauran de fer deures. O els petits, voldran dibuixar i pintar. Per tant, haurem de pensar una zona de treball.












Aquestes són les 4 zones principals que hem de tenir en compte: Zona de descans, zona d'emmagatzematge, zona de joc i zona de treball.
Què passa si el dormitori el comparteixen un bebé i un nen? En aquest cas, una solució és posar un llit alt i un de baranes per aprofitar l'espai. 


Un llit alt, sempre és una bona solució si hi ha poc espai, ja que ens deixa lliure la part de sota, per posar taula d'estudi, armari, zona de jocs...

Si l'habitació ha de ser unisex, és a dir, l'han de compartir un nen i una nena, aconsellem tons clars o neutres. I com hem comentat abans, personalitzar una mica cada espai.





Les habitacions compartides poden ser divertides! Pots triar aquests dissenys o molts més a la botiga. 
Vols veure com quedarien a casa teva? Et podem fer el dibuix en 3D. Vine i informa't.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada